Nielson heeft zijn nieuwe single Slowmotion uitgebracht. De track is de eerste solosingle na het grote succes van het nummer IJskoud en het album Diamant.

Introduceerde Nielson op Top 2000-notering ‘IJskoud’ nog zijn duistere zijde, op ‘Slowmotion’ horen we een wat lichtere en vrolijkere toon. Het is de opgewekte kant van Nielson die in zijn laatste nummers wat meer op de achtergrond bleef, maar die naar eigen zeggen nog altijd bij hem hoort. “Slowmotion is een love story. Het beschrijft de ontwikkeling van een pril begin tot een diepe relatie voor het leven, vanuit mijn perspectief. We go way back en alles verandert constant, maar een ding is nog altijd hetzelfde: het verlangen om de tijd zo langzaam mogelijk te laten gaan”, aldus Nielson.

Nielson kon het nummer gisteren eindelijk weer eens live spelen. De zanger gaf namelijk de eerste show uit de concertreeks Larger Than Life in de Ziggo Dome. In eerste instantie zouden maar honderd bezoekers aanwezig kunnen zijn in de zaal. Alle andere fans zouden het concert via een livestream bekijken. Tien dagen voor de show kwam het bericht dat er 2500 bezoekers welkom waren in de Ziggo Dome.