Netflix serie Cobra Kai na Karatekid groot succes

Na 30 jaar is er een sequel van The Karate Kid Part III! De oorspronkelijke Karate Kid, Ralph Macchio, herhaalt zijn rol als Daniel LaRusso om opnieuw het hoofd te bieden aan zijn rivaal Johnny Lawrence, opnieuw gespeeld door William Zabka.

Lang nadat Daniel-san twee keer over Johnny had gezegevierd in het All Valley Karate Tournament, zijn beide krijgskunstenaars volwassen geworden en hebben ze verschillende levens gevolgd. Met de levenslessen van Mr. Miyagi heeft Daniel persoonlijk succes gevonden in zijn eigen familie en carrière als autohandelaar. Johnny is echter in moeilijke tijden terechtgekomen. Om zijn gloriedagen opnieuw te herleven heropende Johnny de beruchte karate dojo die hij ooit als A-student had geregeerd, wat natuurlijk weer een vuurtje aanwakkert in Daniel!

De serie is geschreven door Josh Heald (Hot Tub Time Machine), Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg (Harold & Kumar). Ze zijn de uitvoerend producenten samen met Susan Ekins, Will Smith, James Lassiter en Caleeb Pinkett. Hurwitz en Schlossberg zijn de reggiseurs.