In de afgelopen veertien jaar is Lee Scott een begrip geworden in de Zuid-Afrikaanse muziekarena. Daarom is het geen verrassing dat fans super enthousiast zijn over de release van zijn gloednieuwe single – VRY – wat eens te meer bewijst waarom hij zo’n gerespecteerde muzikant is met een aanstekelijk deuntje en kan worden omschreven als een samenwerking met Hugo Ludik en Vaughan Gardiner van Muse Productions.

VRY is geschreven met het idee dat iedereen de mogelijkheid heeft om door dagdromen te ontsnappen aan de complexiteit van het dagelijkse leven”, legt de zangeres uit. “Veel mensen leven met angst en depressie. Ik vecht zelf tegen angstgevoelens en daarom wilde ik een liedje schrijven om me eraan te herinneren dat het leven niet altijd ingewikkeld of perfect hoeft te zijn. Dat we ons aan eenvoudigere tijden moeten vasthouden en dat het oké is om gewoon oké te zijn. Tijd is kostbaar en we moeten ervoor zorgen dat elk moment telt. “

Volgens de artiest wil hij dat het publiek zich goed voelt bij het luisteren naar het nummer en hen hoop en aanmoediging geeft voor de toekomst. “Er is zoveel druk in de wereld om te presteren, waardoor we onszelf constant met anderen vergelijken. Het doel van dit nummer is om luisteraars aan te moedigen zichzelf te accepteren zoals ze zijn, ” deelt hij. “Ik denk dat dit nummer een grote impact zal hebben, omdat ik denk dat het publiek zich zal kunnen verhouden tot de boodschap erachter. Maar alleen de tijd zal het leren. “

De muziekvideo van Lee’s single, Perfekte Vreemdeling , werd in 2017 uitgeroepen tot winnaar van het muziekvideoproject van kykNET en verspreidde zich snel op sociale media als een lopend vuurtje. Om deze reden is het niet verwonderlijk dat de artiest op 16 september 2019 om 12.00 uur een al even indrukwekkende video voor zijn nieuwste single uitbrengt, exclusief via de social media platforms van kykNET NOU.

Naast twee succesvolle albums ( Die Enigste Manier en Vir Ewig ), talloze radiohits als soloartiest en lid van Hi-5, SAMA- en Huisgenoot-nominaties voor Best Pop Album en optredens op enkele van de beste festivals van het land, is dit veelzijdige ster is ook een doorgewinterde acteur ( Drukkersbloed ) en tv-presentator ( Sêr en Bravo op kykNET en drie seizoenen van Kliphard op SABC 2). Hij speelde ook in verschillende theaterproducties zoals Abba Magic SA , Reik na die Sterre – The Musical etc., en maakte ook deel uit van Jennifer Rush’s Zuid-Afrikaanse tour in 2015.“Twee van mijn carrièrehoogtepunten tot nu toe waren het zingen van het Australische volkslied voor de wedstrijd tussen de Springboks en Australië in het Nelson Mandela Bay Stadium in 2018, en ook tijdens de RMB Starlight Classics van dit jaar in Johannesburg” , deelt de muzikant.

Volgens de zanger is hij geboren om te zingen en op te treden. Hij begon professioneel te zingen op de leeftijd van achttien en studeerde drie maanden muziektheater aan de Technicon van Pretoria, maar moest daar abrupt een einde aan maken toen zich een geweldige kans voordeed. Zijn eerlijkheid en ongecompliceerde kijk op het leven hebben hem het respect van zijn leeftijdsgenoten opgeleverd en hebben sindsdien vele deuren voor hem geopend.

Hij omschrijft zijn muzikale stijl als hedendaagse pop met een vleugje R&B en is er vast van overtuigd dat hij iets kan leren van elke artiest waar hij naar luistert en dat dit hem kan helpen zijn eigen werk te verbeteren. Speciale momenten en tijden in zijn leven inspireren hem om teksten te schrijven en bepaalde liedjes te zingen en hij droomt ervan ooit samen te werken met Adele, Ed Sheeran en Michael Bublé.

Als hij niet op het podium of voor de camera’s staat, is deze Pretoriaan ook een zangcoach die graag zijn kennis deelt met opkomende zangers en hen aanmoedigt trouw te blijven aan zichzelf.

VRY bouwt voort op het succes van de kenmerkende muziekstijl waar Lee Scott bekend om staat. Het nummer biedt de perfecte combinatie van feelgood-teksten en vrolijke ritmes, die niet alleen de kwaliteit van zijn stem laten zien, maar luisteraars ook inspireert om te genieten van het leven dat ze hebben.

Artikel datum, September 2019