nu op radio
Radio 108/Breaking /Cranberries Dolores O’Riordan plots overleden

Cranberries Dolores O’Riordan plots overleden

Cranberries Dolores O’Riordan plots overleden

Dolores O’Riordan, leadzangeres van de Ierse rockband The Cranberries, is op 46-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar management op Facebook bekendgemaakt. Er is nog niets gezegd over de doodsoorzaak. Haar dood komt volgens haar management plotseling. O’Riordan overleed in Londen, waar ze was voor een korte opnamesessie. The Cranberries kregen internationale bekendheid in de jaren 90, met de excentrieke O’Riordan als frontvrouw. Een van de grootste hits van de band was Zombie. De band heeft meer dan 40 miljoen albums verkocht.

Vorig jaar braken The Cranberries een tour door Europa af vanwege gezondheidsproblemen van O’Riordan. Volgens de officiële lezing had ze last van haar rug. Ook het optreden dat in Carré gepland stond, ging niet door. O’Riordan leed aan een bipolaire stoornis, ook wel een manisch-depressieve stoornis genoemd. In 2014 werd ze gearresteerd toen ze zich misdroeg in een vliegtuig. Ze was twintig jaar getrouwd met Don Burton, de voormalige tourmanager van Duran Duran. O’Riordan en Burton scheidden in 2014. Ze kregen drie kinderen.

De in Limerick geboren O’Riordan werd in 1990 de leadzangeres van The Cranberry Saw Us, de voorloper van The Cranberries. De band bracht vijf albums uit totdat in 2003 door de band een pauze werd ingelast. O’Riordan maakte daarna een aantal solo-albums. In 2009 kwam de groep weer bij elkaar. In de muziekwereld en daarbuiten is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van O’Riordan. De Ierse president Michael D. Higgins noemt de dood van O’Riordan “een groot verlies” voor de Ierse muziek.

Veel bands en artiesten laten op Twitter hun medeleven blijken met de nabestaanden.

Bron:NOS.NL

Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes