Edsheeran9

Ed Sheeran is niet origineel

De Britse zanger Ed Sheeran is in de VS aangeklaagd voor plagiaat. Zijn hit “Photograph” uit 2015 is volgens het Brits-Amerikaanse songschrijversduo Martin Harrington en Thomas Leonard een bewerkte kopie van hun nummer “Amazing”. “Amazing” werd in 2009 gezongen door de Britse zanger Matt Cardle.

Ed Sheeran moet zich in de VS verantwoorden voor mogelijk plagiaat. De schrijvers van het nummer “Amazing” uit 2009 eisen 17,5 miljoen euro van de zanger omdat zijn hit “Photograph” een kopie van hun nummer zou zijn. Het Brits-Amerikaanse songschrijversduo Martin Harrington en Thomas Leonard wordt vertegenwoordigd door dezelfde advocaat die met succes de erven van Marvin Gaye vertegenwoordigde in hun proces tegen Robin Thicke over plagiaat in “Blurred lines”.

Harrington en Leonard zijn veelgevraagde songschrijvers in de popwereld. Ze werkten in het verleden al voor onder anderen Kylie Minogue, Stevie Wonder, Westlife en Emma Bunton. Om hun gelijk te bewijzen, hebben de advocaten zowel de akkoordenstructuur van “Amazing” als “Photograph” als de individuele noten naast elkaar gelegd. “De overeenkomsten zijn niet alleen substantieel, de gelijkenis is schokkend. Ook de woorden en de zangstijl lijken op elkaar”, klinkt het.

Harrington en Leonard slepen niet alleen Ed Sheeran voor de rechter, maar ook Johnny McDaid van Snow Patrol. McDaid is co-auteur van “Photograph”. Ook de platenfirma’s van Sheeran en McDaid worden aangeklaagd.

 

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

Processing files…